Skip to main content

tvorba internetových stránok . tvorba eshopov . internetový marketing a poradenstvo

Nový e-shop priamo z centra nádhernej Liptovskej kotliny

dbart - weby s nadhľadom
13. júl 2021

Do jednej s turistami najviac navštevovaných destinácií na Slovensku, na Liptov, máme zase o kúsok bližšie. V týchto dňoch sme spustili krásny nový e-shop Informačného centra mesta Liptovský Mikuláš. Liptov je obklopený nádhernými Západnými Tatrami, Nízkymi Tatrami a Chočskými vrchmi. Skôr než tento atraktívny región navštívite, môžete ho ochutnať aj cez e-shop informačného centra. E-shop bol vytváraný v spolupráci s ľuďmi, ktorí tento región poznajú najlepšie.

VISITMIKULAS.SK je jednou z prvých lastovičiek internetových obchodov turistických informačných centier, ktoré sú členmi Asociácie informačných centier Slovenska. Informačné centrum mesta Liptovský Mikuláš si možno aj vďaka tejto pandemickej dobe splnilo svoj dlhoročný sen a v priebehu niekoľkých týždňov si dokázalo naplánovať, naplniť a zverejniť plne funkčný profesionálny e-shop. Veľkou výhodou bol nadšený kolektív pracovníkov informačného centra, ktorí si jednoducho vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce.

Základnou požiadavkou bola rýchlosť

Od nápadu k činu to niekedy trvá niekoľko rokov. A urobiť prvý krok je naozaj to najdôležitejšie. A prvé konzultácie sú dôležité tiež. Funkčný e-shop sa dá spustiť prakticky za týždeň, ale za predpokladu, že človek presne vie, čo chce, pozná jednotlivé kroky, má pripravené podklady a v ideálnom prípade si vyberie na spoluprácu overeného partnera so silným zázemím. Po úvodných konzultáciách a zvážení optimistického a realistického termínu spustenia e-shopu sme sa rozhodli pre rýchle, ale profesionálne riešenie postavené na softvéri uniobchod.

Prezreli sme si niekoľko základných šablón a pre e-shop https://www.visitmikulas.sk/ sme si vybrali tú, ktorá sa nám jednoducho najviac páčila, šablónu CEREBRO. Vyhovovala nám hlavne svojou prehľadnosťou a členením informácií. Okrem e-shopu so suvenírmi a užitočnými informáciami pre návštevníkov regiónu Liptova sme sa rozhodli na tomto priestore publikovať aj ďalšie články a zaujímavosti o regióne a práve tento dizajn nám najviac splnil naše očakávania. Softvér e-shopu bol sfunkčnený naozaj na niekoľko klikov, nám teda stačilo fotiť, upravovať a popisovať produkty, vytvoriť zmluvy s platobnou bránou, dopravnými spoločnosťami a roky očakávaný e-shop sme zrazu mohli spustiť. Chceli sme stihnúť začiatok letnej sezóny a to sa naozaj podarilo.

Funkcionalita internetového obchodu

Z pohľadu funkcionality sme boli naozaj prekvapení, čo všetko je v dnešnej dobe v oblasti internetových obchodov možné a používa sa. Množstvo funkcií, ktoré náš e-shop ponúka, budeme do života zavádzať až postupne. Najdôležitejšie však pre nás na začiatku boli predpripravené „kolónky“ pre integráciu aktuálne najobľúbenejšej dopravy cez zásielkovňu, ale aj tradičnej dopravy Slovenskou poštou. Nič sa nemuselo nastavovať, doprogramovať, všetko bolo jednoducho pripravené. Jednou zo základných podmienok spustenia e-shopu bola okamžitá možnosť platobnej brány, ktorá je v dnešnej dobe už nevyhnutnosťou. Rozhodli sme sa pre spoločnosť BESTERON, ktorá je asi najvhodnejšia pre začínajúce e-shopy, pretože nemá žiadne mesačné poplatky. Integrácia brány do e-shopu bola opäť na niekoľko klikov. Súbežne s vybavovaním platobnej brány sme si nechali u Slovenskej asociácie internetového obchodu (SAEC) vypracovať obchodné podmienky, za ktoré táto spoločnosť ručí a je asi najväčšou autoritou v tejto oblasti na Slovensku. Máme tak istotu, že aj táto zákonná povinnosť je v poriadku a certifikátom sme zvýšili dôveryhodnosť aj nášho vlastného e-shopu.

Špeciálny obsah

Obchod VisitMikulas.sk je spustený len krátky čas, ale očakávame, že časom sa stane priestorom, ktorý bude pre mnohých turistických návštevníkov Liptova jedným z miest prvej virtuálnej návštevy, keď si budú plánovať na Liptov svoju cestu a zakúpia si cez náš e-shop mapy, brožúry alebo objednajú naše sprievodcovské služby, či poradenstvo. Tým, že v Liptovskom Mikuláši sprevádzame desaťtisíce turistov ročne a zodpovedali sme nespočetné množstvo ich otázok, naozaj vieme poradiť v akejkoľvek situácii, ktorá bežnému turistovi napadne alebo ho dokáže prekvapiť. Na druhej strane bude e-shop slúžiť aj tým návštevníkom, ktorí si kúpou suvenírov z Liptova radi pripomenú svoje dovolenky v tomto regióne alebo nimi budú chcieť potešiť niekoho zo svojich blízkych, priateľov doma, či v ďalekom zahraničí.

Suveníry z Liptovského Mikuláša často zdobí motív patróna mesta - svätca Mikuláša či Kostola sv. Mikuláša, okolo ktorého sa mesto postupne rozrastalo. Aktuálne je veľmi obľúbeným suvenírom eurobankovka a Jánošíkov dukát, ktorý je spomienkou na súd so slávnym zbojníckym kapitánom Jurom Jánošíkom v Liptovskom Mikuláši v roku 1713. Nech sa páči, objednajte si suvenír do vašej domácej zbierky :)